شبیه ساز اندروید چیست و چه کاربردی دارد؟
استفاده از موبایل و سیستم عامل اندروید به حدی در تمام جنبه های زندگی افراد گسترش پیدا کرده است که بودن این سیستم عامل یک امر ضروری به حساب می آید. اما استفاده از تلفن همراه و سیستم عامل اندروید الزاما نیاز با کامپیوتر را کاهش نداده است.
برای افرادی که مدت زمان زیادی باید از موبایل استفاده کنند، کار با صفحه نمایش کوچک بسیار سخت است. در نتیجه راه حلی هایی برای ارتباط سیستم عامل اندروید و کامپیوتر ارائه شده که یکی از آنها استفاده از شبیه ساز اندروید می باشد.
این برنامه به کاربر این امکان را می دهد که به طور هم زمان از برنامه های اندروید و کامپیوتر خود در یک سیستم استفاده کند. در این مقاله قصد داریم به معرفی شبیه ساز اندروید و بهترین نمونه های موجود بپردازیم.
شبیه ساز اندروید چیست؟
شبیه ساز اندروید اپلیکیشن یا نرم افزاری است که می تواند سیستم های اندرویدی نظیر سیستم تبلت، تلفن و تلویزیون اندروید را شبیه سازی کند. معمولا این شبیه سازها روی سیستم عامل هایی نظیر مک، لینوکس، ویندوز و ios نصب می شوند.
استفاده از این برنامه ها به کاربران این قابلیت را می دهند که بدون اتلاف وقت، برنامه های کامپیوتری و اندرویدی را به صورت هم زمان چک کنند. علاوه بر این برای بسیاری از برنامه نویسان اندروید استفاده از این شبیه ساز ها امری ضروری است؛ زیرا استفاده از این برنامه ها مانع آسیب به دستگاه اندرویدی آنها می شود.
کاربردهای شبیه ساز اندروید
بسته به اینکه شبیه ساز اندروید برای کاربران عادی یا توسعه دهندگان طراحی شده باشد، می تواند کارایی های متفاوتی داشته باشد. در ادامه به معرفی بعضی از کاربردهای شبیه ساز اندروید می پردازیم:
تست کردن اپلیکیشن توسط توسعه دهندگان اپلیکیشن های اندروید
تست کردن اپلیکیشن در سیستم های کامپیوتری مزایای بیشتری نسبت به سیستم عامل اندروید دارد که از آن مزایا می توان به توان پردازشی بالاتر کامپیوتر نسبت به گوشی های موبایل اشاره کرد. هم چنین دقت بالای سیستم های کامپیوتری و آسان تر بودن کار طولانی مدت با کامپیوتر نسبت به گوشی موبایل باعث می شود کار با کامپیوتر مزایای بیشتری داشته باشد.
نصب اپلیکیشن های اندرویدی در کامپیوتر
شبیه ساز اندروید به شما این قابلیت را می دهد که از نرم افزار های موجود در موبایل خود بتوانید در کامپیوتر نیز استفاده کنید. در صورتی که دسترسی به گوشی موبایل خود نداشته باشید یا بخواهید در حین کار با کامپیوتر از اپلیکیشن های موبایل خود استفاده کنید، استفاده از شبیه ساز اندروید به شما توصیه می شود.
نصب بازی های اندروید در کامپیوتر
استفاده طولانی مدت از موبایل برای بازی، عمر موبایل یا باتری آن را به مرور کوتاه می کند. استفاده از شبیه ساز اندروید به گیمر ها این قابلیت را می دهد که بهترین بازی های شبیه ساز اندروید را بدون محدودیت هایی که صفحه نمایش موبایل ایجاد می کند تجربه کنند. همچنین این را در نظر داشته باشید که کامپیوتر قابلیت اتصال به گیم پد یا دسته بازی را دارد.
تست امنیت اپلیکیشن های اندرویدی
شبیه ساز اندروید یک محیط ایمن و ایزوله ایجاد کرده است که در آن می توان بدون آسیب دیدن دستگاه اندرویدی، اپلیکیشن ها و بازی ها را از نظر امنیتی تست کرد.
مزایا و معایب استفاده از شبیه ساز اندروید
شبیه سازهای اندروید گزینه های جذابی را به کامپیوتر و لپ تاپ شما اضافه می کنند، اما علاوه بر اینکه مزایای زیادی برای کاربران دارند، ممکن است محدودیت هایی نیز داشته باشند. در ادامه به بررسی دقیق مزایا و معایب استفاده از شبیه ساز های اندروید می پردازیم:
مزایا
در بخش اول به بررسی مزایای استفاده از شبیه ساز در سیستم عامل اندروید خواهیم پرداخت:
دسترسی آسان به نرم افزار اندروید بدون گوشی
برای زمان هایی که دسترسی به موبایل برایتان سخت است یا نمی توانید همزمان با موبایل و کامپیوتر کار کنید، شبیه ساز به شما این امکان را می دهد که بدون نیاز به دستگاه اندرویدیتان به نرم افزار ها دسترسی داشته باشید.
عملکرد بهتر
سیستم های کامپیوتری دارای رم و CPU قوی تری به نسبت سیستم عامل اندروید هستند و همانطور که قبلا اشاره کردیم کامپیوترها توان پردازش بالاتری دارند و به همین دلیل اپلیکیشن ها و بازی ها بهتر و سریع تر اجرا می شوند.
محیط یادگیری امن
در صورتی که بابت بدافزار بودن یک اپلیکیشن نگرانید، بهتر است از شبیه ساز اندروید برای تست اپلیکیشن استفاده کنید. این برنامه ها همچنین به توسعه دهندگان این قابلیت را می دهند که بدون در خطر انداختن دستگاه اندرویدی از نرم افزارها و اپلیکیشن های آموزشی استفاده کنند.
انتقال سریع داده ها
دیگر برای انتقال داده ها از موبایل به کامپیوتر نیاز نیست از کابل USB استفاده کنید. کافیست یک شبیه ساز اندروید روی سیستم خود داشته باشید. با این کار می توانید به راحتی داده های خود را از موبایل به سیستم انتقال دهید.
کاهش هزینه ها
اگر بخواهید اپلیکیشن ها را تست کنید نیاز به خریداری تعدادی دستگاه فیزیکی دارید که این برای کاربر هزینه بر است. با استفاده از یک شبیه ساز دیگر نیازی نیست چند دستگاه را برای تست اپلیکیشن به کامپیوترتان متصل کنید در نتیجه بسیاری از هزینه های مربوط به خرید دستگاه کاهش می یابد.
معایب
در ادامه مطالب این مقاله شما را با معایب شبیه سازهای اندروید آشنا می کنیم:
مصرف منابع سیستم
شبیه ساز اندروید می تواند منابع سیستم مانند CPU و رم را به میزان قابل توجهی مصرف کند. در صورتی که حجم این دو کاهش یابد سیستم دچار کندی شده و این امر منجر به بروز مشکل در استفاده کردن و اجرای سایر برنامه های سیستم می شود.
پیچیدگی تنظیمات
برای کاربرانی که مبتدی هستند، ساختار و شبیه ساز های اندروید می تواند کمی گیج کننده باشد؛ اما معمولا بعد از آشنایی کاربر با شبیه ساز این عیب کمتر به چشم می آید.
عدم پشتیبانی از بعضی ویژگی های سخت افزاری
برخی از ویژگی های سخت افزاری اندروید مانند دوربین، جی پی اس، و سنسور های حرکت ممکن است در شبیه ساز ها به خوبی پشتیبانی نشود. یا ممکن است حتی بعضی از نرم افزار ها قابل اجرا نباشند.
تبلیغات
برای کاربرانی که زیاد از شبیه ساز استفاده می کنند، وجود تبلیغات در بعضی شبیه ساز ها می تواند بسیار آزار دهنده باشد. بهتر است قبل از نصب شبیه ساز مدنظرتان در این مورد به صورت کامل تحقیق کنید.
منسوخ شدن شبیه ساز
تعدادی از شبیه ساز های اندروید که در گوگل ارائه می شوند مدت هاست، به روزرسانی نشده اند و فقط از نسخه های قبلی اندروید پشتیبانی می کنند. بهتر است هنگام تهیه شبیه ساز، از پشتیبانی شبیه ساز از ورژن اندروید موبایلتان اطمینان حاصل کنید.
معرفی محبوب ترین شبیه ساز های اندروید
انتخاب بهترین شبیه ساز اندروید با توجه به گزینه های متنوع موجود که شرکت های مختلف ارایه کرده اند کار آسانی نیست. در این بخش به معرفی و مقایسه 4 تا از محبوب ترین شبیه ساز های اندروید موجود می پردازیم:
شبیه ساز اندروید BlueStacks
از جمله محبوب ترین و قدیمی ترین شبیه ساز های اندروید BlueStacks می باشد. استفاده از این نرم افزار کاملا رایگان است؛ اما در برخی مواقع ممکن است تبلیغات نیز داشته باشد.
این برنامه بیشتر به گیمر ها توصیه می شود؛ زیرا از نظر تست بازی ها، بهتر از سایر شبیه سازهای اندروید کار می کند. این شبیه ساز نیاز به سخت افزار خاصی ندارد؛ اما از آنجا که بیشتر در زمینه گیم استفاده می شود، بهتر است کامپیوتر دارای کارت گرافیک مناسب باشد.
وجود قابلیت Instance Manager در این برنامه باعث می شود بتوانید چندین برنامه و بازی را به صورت هم زمان اجرا کنید. ویژگی Eco Mode نیز در این برنامه، مصرف منابع سیستم را به حداقل ممکن می رساند. از سایر مزایای این برنامه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آپدیت مداوم
- حالت Root
- پشتیبانی از پردازنده های AMD و Intel
- امکان اجرا روی حداقل رم 4 گیگابایتی
- پشتیبانی از سیستم عامل مک و ویندوز 7، 8، 8.1، 10
شبیه ساز اندروید Nox Player
اگر بخواهیم یک شبیه ساز دیگر را به گیمر ها معرفی کنیم، بدون شک Nox Player گزینه بسیار مناسبی است. این برنامه از بسیاری از برنامه های اندرویدی پشتیبانی می کند؛ اما برای بازی بهتر است؛ زیرا قابلیت اجرای بازی های سنگینی مانند Justice League یا PUBG را دارد.
امکان اجرای چندین برنامه اندروید به صورت همزمان و شباهت بسیار زیاد فضای آن به گوشی های هوشمند، استفاده از این برنامه را برای کاربران آسان تر کرده است.
از جمله مزایای دیگر این برنامه می توان به رایگان بودن آن اشاره کرد و از جهتی چون این نرم افزار تبلیغات ندارد استفاده از آن کار لذت بخشی است. بزرگترین عیب شبیه ساز Nox Player در این است که قابلیت پشتیبانی از زبان فارسی را ندارد.
شبیه ساز اندروید MEmu
یکی از بهترین شبیه ساز های اندروید که در سال 2015 رونمایی شد، شبیه ساز MEmu می باشد. این نرم افزار از دو پردازنده Intel و AMD پشتیبانی می کند. این شبیه ساز مانند دو شبیه ساز Nox و BlueStacks بیشتر برای بازی استفاده می شود و از نظر سرعت نیز عملکردی مشابه با این دو شبیه ساز دارد.
شبیه ساز MEmu دارای سه نسخه Kitkat، Jelly Bean و Lollipop می باشد و در حال حاضر برای ورژن های 4.4 و 5.1 و 7.1 و 9.0 سیستم عامل اندروید استفاده می شود.
شبیه ساز اندروید Android Studio Emulator
شبیه ساز Android Studio Emulator که توسط شرکت گوگل پشتیبانی می شود، به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است. این برنامه قابلیت پشتیبانی از تمام نسخه های ویندوز، مک و لینوکس را داراست و می توان آن را در تمامی نسخه های اندروید نصب کرد.
توجه داشته باشید که این برنامه شبیه ساز بیشتر برای استفاده توسعه دهندگان نرم افزار ارائه شده و زیاد برای بازی یا کاربرد های عمومی مناسب نیست. راه اندازی این برنامه و کار کردن با آن به دلیل این که بیشتر برای استفاده های تخصصی طراحی شده است، برای کاربران معمولی کار چندان راحتی نیست.
خلاصه مقاله
در این مقاله ابتدا به معرفی شبیه ساز اندروید پرداختیم، سپس به کاربرد های مختلف یک شبیه ساز در کامپیوتر و لپ تاپ اشاره کردیم و در مرحله بعد مزایا و معایب استفاده از شبیه ساز اندروید را برای شما شرح دادیم.
در آخرین بخش از مقاله چهار مورد از بهترین شبیه ساز های اندروید موجود را معرفی کردیم. امیدواریم اطلاعات این مقاله، راهنمای مناسبی برای کاربران باشد.